The Challenges

Mr & Mrs Eastwood wanted to do there bit for the environment and make their pension go further. They had read in the papers that you could get paid by the government  for having solar. After doing some research and getting some recommendations from friends, they decided to contact Purelec energy to find out more about solar. A survey was arranged.

At the survey they were informed by the polite and professional  surveyor,  that it was in fact true that the government  would pay them for generating their own electricity and then they could use the electricity generated to power their home and reduce their energy bills. They would also get paid from their energy supplier who would buy any excess energy that they did not manage to use. The best part is that all the payments are guaranteed for the next 20 years and the payments would increase every year because the payments are index linked.

After reviewing the feasibility and financial pay back report produced by the surveyor, it was very clear that this was a good investment, that would pay for itself in a matter of a few years and then generate a good income and free electricity for years to come.

Mr & Mrs Eastwood decided that this was to good of an offer to miss and commissioned Purelec Energy to install a system for them.

Purelec Energy designed a 4Kw system that would maximise the government incentive and generate 30-40% of their annual electricity usage.

The system was installed in just one day by Purelec`s skilled fitting team who completed all the necessary paperwork  for the Eastwoods to start claiming  their incentives from the government.

Comment from Ann Eastwood

“Hi, we had PV panels put on our house last week and I just wanted to tell you about your workforce. The men who put up the scaffolding did so in a cheerful and professional manner and were polite in spite of the drenching they got from the severe rain. The men who put the panels on and did the wiring were equally as professional and explained everything to us. Everyone cleaned up so well we would not have known they had been if not for the gleaming new additions. Could you pass on our thanks to all for a job well done.”

Project Description

Client:Mr & Mrs Eastwood
Location:Bradford
Year Completed:2014